Friday, November 9, 2012

WHAT HAPPENED TO WIP?

Şarkısı / Song for the Read

Hello millet! Ya bugün aklıma geldi, hani şu yazımda bişiyler bişiyler anlatmıştım ya, sonra da şu yazımda yalan oldu anlatırım demiştim ne olduğunu. Sonra ben unuttum anlatmayı :) Onu didim hemen didim söyliyim didim aklıma gelmişken didim.
Ya ben her ayın sonunda - dikkatinizi çekerim başında değil - bidahaki ayın Evim dergisini alırım. Hastasıyım dede yapçak bişiy yok. Misal Kasım'ın 1i olmadan ben Kasım sayısını bitirmiştim. Sonra ay içinde döndürüp döndürüp tekrar okuyorum falan. Bütün ay boyunca yatağımın başucunda duruyor o ayın sayısı, aklıma geldikçe açıp bakıyorum. Güzel fikirler oluyor bak tavsiye ederim alın siz de almıyosanız. Neyse işte bi akşam yine yatmadan önce okurken zınnkk diye bi fikir çaktı kafamda! Zınnk diye yalnız! Ya dedim ben bi mail atsam dergi yayıncılarına, dergilerinde yazı yazmak için. Düzenli olarak düzensiz olarak farketmez. Az ya da çok bişeyler yazsam negzel olur dedim. Hem yazmayı seviyorum, hem dekorasyonu el işini seviyorum, e dergiyi zaten seviyorum. Valla çok mantıklı geldi o an, hemen mail attım yayın yönetmenlerine, konu seçen yetkililerine falan. Ertesi günü cevap gelmez mi! Ben o kadar umutsuzum ki olmaz diye, bütün gün mailime bakmamışım falan. Anam bi baktım derginin Yayın Yönetmeni Sevda Hanım bana demiş ki "Blogunuzu inceledim, güzel şeyler yapıyorsunuz. İstediğiniz konuda bir örnek yazı gönderir misiniz?"! Bana dimiş, güzel demiş, örnek yazı yollayın dimiş! Beni aldı mı bi heyecan! Ay ne yazsam, nasıl yazsam diye diye hazırladım yazıyı yolladım. Sevda Hanım'dan otomatik mail, bir süre ofis dışında olacağım diye. Haydaa dedim. Biraz daha heycan bastı beni. Sonra işte gönderdikten bir süre sonra mail attım cevap gelmeyince. "Sanırım olmayan bi yerler var yazımla ilgili, bana fikirlerinizi söylerseniz çok sevinirim" gibisinden. Çünkü ben kendimi geliştirmek istiyorum bu konuda hakkaten ve hani profesyonel bir gözle yazdıklarımın veya seçtiğim konuların nasıl göründüğünü merak ediyorum deli gibi. Ay tekrar bi cevap ama nasıl şirin yazmış, gülen surat ağlayan surat falan koymuş, diyo ki "Ben yazınızı inceleyemedim, yeni sayı için çalışıyorduk çok yoğunduk, inceleyip döneceğim. Olumsuz bi durum yok yani". Ay dedim ben senin ağlayan gülen suratlarına gurban oliim! Ya sonuçta koskoca derginin yayın yönetmeni! Kim bilir bissürü mail geliyor kadına. Hala da böyle samimi, şirin, önemseyen cevap yazıyor. Bana yetti yani. SOnra bir daha dönmedi ama hakkaten dediğim gibi bana yetti. Tahminen yoğun kendisi. Normalde belki üzüleceğim birşey ama bana hiç koymadı. Çünkü dediğim gibi böyle konuşunca edince en azından kötü yazmadığımı anladım. Belki müsait olduğu bi ara tekrar yazar bana bilmiyorum. Şu an mesele de değil zaten. Ben bu isteğimden vazgeçmiş değilim, şimdi olmasa bile bir ara tekrar bu yolda birşeyler yapacağım. Şimdilik blogda yazarak yazılarımı geliştirmeyi düşünüyorum. Daha yolun başında bile diilim çünkü bu alanda. Çalışmam lazım hayallerimi gerçekleştirmek istiyorsam. Siz de okudukça yazılarımı bana fikir verin olmaz mı? Şurası iyi olmuş burası kötü olmuş diye. Çok öenmli benim için!
Ayhh işte böyle canikolar. O heycanla bahsettiğim konu buydu. Ama nası güzel bişiy diil mi? :)
Ben kaçıyorum! Sizlere güzel bir cuma, daha güzel bir cumartesi ve depresyonsuz bir pazartesi için on numara beş yıldız bir pazar diliyorum. Öperim!
--------------------
Hello people! You remember my wip post? And you remember the post that i said nothing happened and i'll tell you about it? Yes i forgot to :) Let me tell..
There's a decoration magazine here and i'm very fan of it! I buy the next month's issue immediately when it's on market at the end of the month. And i finish it in one night :) For whole month, it stays on my night stand and i read it now and then. So one night i was again reading it when a flash idea popped up! I sent e-mail to the editor and other people who are in charge, telling that i was willing to write in their magazine, if they had such a possibility. I told them about my blog and my passion for writing. Next day i received an answer from the editor and she was saying that she had a look at my blog, loved what i write and wants me to send an example article about anything i want! I was like whaaaaattt? I wasn't even waiting for an answer since they were too busy people and etc. So i even didn't check my mail box :) She wrote just the next day!! And i must tell that she's such a lovely lady! She was very friendly and interested. I was really excited. What would i write about? How would i write it? Should it be long or short? Etc etc.. Finally i wrote a piece and sent it. It took some time and still i wasn't getting any answers. So i decided that it wasn't good enough and they didn't need to write me back. I sent an e-mail asking about the situation. And the lovely editor told me that the only reason she didn't write me was her busy schedule and nothing about dislikes or so. She said she would read it and send me her thoughts. I still haven't received any answers but it doesn't matter. Because i'm sure she's busy. And i'm so happy that she was so helpful and interested, so i don't feel sorry that this didn't end as i wanted. No probs! I want to continue writing and get better about it. Because i don't feel like i'm at the beginning of this writing thing. I'm very very amateur. And by the way, will you tell me your opinions about how i write? It's really important for me :)
And that was it. My wip ended this way. 
Thanks for listening guys, gotta go now. I wish everyone a good friday, a better saturday and the best sunday! Bye!


 

No comments:

Post a Comment

DIŞARIDAN KENDİNE BAKMAK

Şöyle bir dışarıdan kendime baktım bu akşam. Amacım bu değildi aslında. Boş boş internette dolanırken blogum aklıma geldi. Sonra " hang...