Tuesday, September 17, 2013

SUSMAK DA BİR YERE KADARMIŞ

Merhaba arkadaşlar

Uzun zaman oldu yazmayalı ve sizd mslesef ki saçma sapan bir konuyla dönmek zorunda kaldım. Aslında baştan sessizliğimi korudum çünkü haklı olduğumu biliyordum. Öyle ki bu olay ağustosun 20 si civarı oldu. Bakın neredeyse eylül bitiyor ben tek kelam etmemişim burda bu konuyla ilgili. Ama baktım ki herkes benim kadar edepli olamıyor ve insanlara olayı yanlış aksettiriyor (burada blog arkadaşım olan kişilere bile) bunu içime sindiremedim! Olayın tamamını bir görsünler de sonra değerlendirme yapsınlar dedim.
Instagramda Bayan Tilda hesabımı etiketleyerek bir bayan bana "Tildama kavuştum çok teşekkür ederim" yazdı bi gün. Baktım bebeğin benim yaptıklarımla alakası yok. Ben de "hanımefendi güzel günlerde kullanın ama bu bebeği ben yapmadım, beni etiketlediğiniz için de söylemek istedim yanlış anlaşılma olmaması açısından" dedim. Benim bunu dememle bayan fotoğrafı hemen kaldırdı sayfasından.
Sonra bana Bayan Tilda'nın facebook sayfasından şu mesajı yazmış aynen buraya kopyalıyorum isim kısımlarını silerek. 
 
"Taki integramda sizi etiketleyip benim calismam degil yazisini gozlerim yuvasindan cikarak okuyana kadar bayan tildanin benim satin aldigim ...... ile ayni kisiler oldugunu saniyordum.. siparisi ..... hanima verisime sebep sizsiniz..ilk tildayi sizde kesfettim ve birkac saat oncesine kadar da ..... hanimla hep siz sanarak konustum.meger iki ayri tildaci varmis..ellerine saglik siparis verdigim denizci tildami cok begendim begenmesine ama yapmis oldugunuz cekilisten sonra bir tilda bebek sahip olmaya karar verdim ben...o cekilisin sahibini coook kiskandim..ay cok komik.ben .... hanima diyorum pinokyo tildayi begeniyorum size yaziyorum yakinda benimde olacak falan..cok ozur dilerim..sizin de calismalariniza hayranimm..hatta dedidgim gibi ilk hayranlik sizle basladi..bende diyorum benim uykucu denizcinin yastigi neden kollarini icinde degil eli agzinda diil..meger teknik farkiymisss..yemin ederim param olsa sizden de bitane tilda almak iserdim..ama butcem cok snirli."
 
Takdir edersiniz ki ben bu mesajı okuyunca şok oldum!! Belli ki satın alan arkadaşın bir dalgınlığı olmuş. O yüzden ona hiç bir kırgınlığım olamaz. Zaten samimi olarak da yazmış olanı biteni. Ama karşıdaki kişi resmen bu "karıştırma" olayını kendi çıkarına kullanmış! Bana şahsen birisi kalkıp yapmadığım bir bebekten bahsetse çok beğendim dese ben derim ki "hanımefendi karıştırıyorsunuz galiba ben böyle bir bebek yapmadım". Kaldı ki zaten bu iş de öyle çıkıyor ortaya anlattım ya, benim yapmadığım bir bebeğe etiketleyince söyledim kibarca.
Neyse işte ben bu olayı yaşayınca dedim ki facebookta, instagramda falan; " arkadaşlar Bayan Tildaymış gibi konuşan taklitlerimden sakının"diye. Hatta biraz esprili yazmaya çalıştım ki çok da ciddiye alınmasın ama böyle birşey olduğu da bilinsin. Ve altına da ekledim; bu kişi ben bayan tildayım demedi ama ona sanki öyleymiş gibi konuşan kişilere de "hayır ben değilim" de demedi. Ve bu ikisi çok da farklı şeyler değil.
Neyse ben bunu facebookta yazınca biiir sürü tilda yapan arkadaşım hiç üzerine alınmadı, kalktı bir kişi "sanırım benden bahsediyorsunuz" dedi. Bakın dikkatinizi çekerim ben facebookta bir olay anlatmadım, bir isim vermedim dolayısıyla birisinin bunun üzerine alınması için sadece konuyu bilen biri olması lazım. Belli ki bana olayı anlatan kişi karşı tarafa da anlatmış. Bu arada benim sayfamda bir güzel reklamını da yaptı kendisi, televizyona çıkıcam dergiye çıkıcam vs diye :) Böyle ortaya çıkıp benden bahsediyorsanız ben böyle birşey yapmadım etmedim vs yazınca dedim ki "hanımefendi ben kendi sayfamda bu konunun uzamasını istemiyorum, hatta sizin bu ben mi oluyorum yorumunuzu da sileceğim, yapan kimse üzerine alınıp kendine dersini çıkartsın" dedim ve sildim yazılanları. Çünkü benim derdim arkadaşlarıma şu kişiyi iyi belleyin demek gibi bi derdim yok. Sadece böyle bir olay yaşandığını bilip dikkatli olsunlar istedim ki sanıyorum bu en doğal hakkım? Ama karşımdaki kişi bununla yetinmedi kendi facebook sayfasında döktürdü. Sonra kendisinin bir adkadaşı edepsiz edepsiz sayfalarca mesaj yazdı bana ve seviyesini göstermiş oldu böylece. Bu mesajlar hala duruyor bende, gerekirse onları da paylaşırım burada. Ben de orda dedim ki kendime "kızım bu insanların ne terbiyede oldukları belli, amaçları da çok belli, sen hiiç bulaşma". Ve sonra konuyu kapattım. 
Ardından bana yakın zamanda bir takipçim iki tane fotoğraf atmış, bakın birisi instagramda şu şu kişinin diğeri de sizin bu sorunu yaşadığınız kişinin diye. Şimdi onları yayınlamıyorum çünkü bu kişinin ismi yazıyor üzerinde. Ve bu tildalar orjinal tildalar değil, yani tildanın tasarımcısının tasarladığı tildalar değşl. Mesela şöyle anlatayım benim yaptığım tüm tildalar orjinal modeller ve zaten o yüzdeb orjinal isinleriyle yayınlıyorum. Yani kalkıp da atıyorum doktor tilda diye birşey yaparsanız bu orjinal tasarım değildir, sizin tasarımınızdır. Bunu neden anlatıyorum? Şundan; şimdi siz kalkıp da aşçı tilda yaparsanız misal bunu bir sürü farklı şekilde yapabilirsiniz. Uzun şapkası olabilir, elinde kocaman tenceresi olabilir, kepçesi olabilir vs vs. Ama kalkıp da iki ayrı ülkede yapılmış ve birbirinden haberdar olunmadığı söylenen bu tildanın önlüğünün düğmesinden bıyıklarına kadar, önünde önlüğünün cebine soktuğu kaşıktan şapkasının şekline kadar aynı görürse insanlar bir nasıl yani derler haklı olarak! Bu arkadaşım da bana göndermiş ben de sadece teşekkür ettim çünkü konu hakikaten canımı sıkmıştı artık. Ve ben saf koca saf!! kalktım karşımdaki bu kişiye dedim ki "bakın ben size iyi niyetimle son kez yazıyorum böyle böyle birşey geldi bana haberiniz olsun. Bu kişi haklı da olabilir haksız da ben vilmiyorum ve bilmek de istemiyorum. Siz burdan kendinize ders çıkarın" o da işte yanıt vermiş ben bu diğer bebeği vallahi ilk defa görüyorum vs vs diye. Arkadaşlar inanın kimin yaptığı belli olmayacak olsa iki fotoğrafı da şuraya koyayım hadi deyin ki bu bunun aynısı değil! O kadar söylüyorum yani!!
Neyse efendim ben bu iyi niyetli davranışımdan sonra ne mi gördüm, söyleyeyim. Bu kişi blog sayfasında olaydan bahsetmiş. Ama bahsetmek derken öyle bir anlatmış ki ben sanki ali kıran baş kesen olmuşum, tildayı sadece ben yapabilirim başka kimse yapamaz diyorum! Yahu öyle olsa ben bu işin kursunu verir miyim? Arkadaşlarımı çeşitli sitelerde dükkan açsınlar diye cesaretlendirebilir miyim? Bu kadar tilda yapan kişiyle facebookta instagramda arkadaş olup fikir paylaşabilir miyim? Bu yazının altına da yorumlar gelmiş; ben hiç mi internette gezmiyormuşum, hiç mi değişik tilda görmüyormuşum, yaptıklarım zaten hiç güzel değilmiş, ben bu kişiyi haksız yere taşlıyormuşum, ben paylaşmayı bilmiyormuşum, blog demek paylaşmak demekmiş bana hiç aldırmasınmış... Daha neler neler.. Ben burada yorum yazan kişilere hiçbirşey demiyorum. Çünkü olayı tek taraflı olarak duyuyorlar. Zaten bu kişinin amacı da haksızlığını böyle örtbas etmek. Ona haklısın denildiğini duymak. 
Bakın ne kadar zaman oldu sustum ama artık dedim ki bir sefer de benden dinlesinler de olayı öyle değerlendirsinler. O yazının altında yorumu olan kişilerden tanıdıklarım da var. Buraya birşey demelerini beklemiyorum ama en azından bu olayın aslında nasıl olduğunu bilsinler bana yeter.
Böyle insanlarla ilgili de ilk ve son kez konuşuyorum. Allah akıl fikir versin onlara!

No comments:

Post a Comment

DIŞARIDAN KENDİNE BAKMAK

Şöyle bir dışarıdan kendime baktım bu akşam. Amacım bu değildi aslında. Boş boş internette dolanırken blogum aklıma geldi. Sonra " hang...